torsdag 11 februari 2010

(Planerings)resa till Aten

Har precis spikat en resa ner till Aten i mars. Det är framförallt en förberedelseresa. Och det behövs. Som jag har gått och grubblat och funderat över att det som vi inte riktigt känner till någonting om! På plats i Grekland är det hittills släkt och svärföräldrar som har gjort allting.

Så vad blir det då där nere? Ungefär såhär:

  • Titta på kyrkan (Även fast vi har sett den. Måste ju se att den inte har försvunnit i alla fall.)
  • Träffa och "prata" med prästen (Med tanke på min begränsade kunskap i grekiska så blir det Kostas som sköter pratet)
  • Planera lokalen och dekorationer
  • Träffa cateringpersonalen
  • Hitta tårta
  • Hitta sminkös och frisör
  • Försöka skramla fram en fotograf
  • Hälsa på alla personer som är inblandade i bröllopet, mest släktingar
Och det finns självklart mer. Kommer bara inte på allting just nu.

7 kommentarer:

Linda sa...

spännande...

Tina sa...

Jag känner en fotograf i Aten. Maila mig om du är intresserad...

Kitten sa...

Jag har inte hunnit kolla igenom hela bloggen nu så vet inte om du redan skrivit om detta. Men iaf.

Ska ni gifta er i en ortodox kyrka? Ska du ifs döpa dej först (eller om du redan är döpt)? Eller funkar de nu att gifta sej sålänge en i paret är ortodox?

Eva sa...

Vi kommer att gifta oss i en ortodox kyrka och enligt ortodox tradition. Eftersom att jag är döpt kristen så går det bra, men jag var tvungen att lämna ett översatt dopintyg till prästen, med stämplar hit och dit.

Det kan hända att de var mer strikta med detta tidigare, vi har hittills inte stött på några större problem.

Grekland nu sa...

Vet inte varför men jag hade missat att du hade en blogg till!! Nu har jag lagt till den på min lista. Tror det är jättebra att ni åker ner till Aten så här i god tid innan för att kolla allt. Det är ju många detaljer som måste klaffa. Angående dopet så erkände ortodoxa kyrkan mitt dop redan för 25 år sen när vi gifte oss. Det finns visst en överenskommelse kyrkorna emellan om att det kristna dopet är ett och detsamma.

Eva sa...

Jag har kanske varit lite dålig på att förmedla min "nya" blogg. Var bara att så många av mina vänner efterfrågade just en bröllopsblogg, och därför valde jag att göra en som är speciellt tillägnad just bröllopet.

Tycker att det är både logiskt och självklart att man ska kunna gifta sig i vilken kristen kyrka som helst. Skillnaderna är ju på det stora hela ganska små.

Kitten sa...

Vad skönt. Jag är oxå döpt hemma i svenska kyrkan, men svärmor på pekar hela tiden att jag måste döpa mej här oxå så småningom, vilket jag inte är så sugen på =P men då går de bra endå =)